• Tarina Leo'sin takana

  Meidän tarinamme

  Kaikki alkoi vuonna 2006 yksinkertaisella visiolla – luoda kohtaamispaikka, jossa perheet voivat nauttia leikin ja liikunnan ilosta. Se osoittautui täydelliseksi kaavaksi. Tänään Leo’s Leikkimaa on Pohjoismaiden suurin sisäseikkailupuistoketju, jolla on lähes 65 toimipistettä ja katseet suunnattuna Eurooppaan.

  Leo 2006 – 2015

  Matka alkaa Ruotsista ja jatkuu muutaman vuoden ajan. Vuonna 2011 yritys osti norjalaisen ketjun, jolla oli viisi leikkimaata, ja jatkoi toimintaansa kahdessa maassa vuoteen 2013 saakka, jolloin Leo’s laajeni Tanskaan ja perusti ensimmäisen leikkimaan Aalborgiin. Joulukuussa 2014 Leo’s solmi vahvan kumppanuuden Litorinan kanssa viedäkseen ketjun seuraavalle tasolle.

  Leo 2016 – Nykypäivä

  Laajentumisen lisäksi olemassa olevissa maissa, Leo’s tuli Suomeen ja avasi kaksi leikkimaata Tampereella ja Kempeleessä. Vuonna 2017 Leo’s osti leikkimaaketjun Andy’sin, ja vuonna 2019 avattiin ensimmäinen leikkimaa Saksassa.

  Aikajana

  2006
  Kaikki alkaa Luleåssa, Ruotsissa. Perustajat Joakim Gunler ja Jonas Rönnqvist halusivat luoda paikan perheille, jossa keskitytään leikkiin ja liikuntaan.

  2007
  Toinen leikkimaa perustetaan Uumajaan, Ruotsiin.

  2008
  Toimipiste perustetaan Växjöön.

  2009
  Toimipisteet Skellefteåssa ja Kalmarissa.

  2010
  Toimipiste Boråsissa.

  2011
  Yritys ostaa norjalaisen ketjun, jolla on viisi seikkailupuistoa. Leo’s perustetaan Haugesundiin, Kristiansandiin, Stavangeriin, Tromssaan ja Trondheimiin.

  Perustetaan toimipisteet Malmössä, Bærumissa (Oslo) ja Fredrikstadissa.

  2012
  Yritys laajenee Bergeniin, Eskilstunaan, Uppsalaan, Osloon (Ulsrud) ja Västeråsiin.

  2013
  Leo’s laajenee Tanskaan ja perustaa ensimmäisen leikkimaan Aalborgiin.

  Laajennetaan ensimmäistä leikkimaata Luulajassa ja perustetaan toimipiste Linköpingiin.

  2014
  Ensimmäinen leikkimaa Tukholmassa (Arninge/Täby). Toimipiste Jönköpingissä.
  Joulukuussa 2014 Leo’s solmii vahvan kumppanuuden Litorinan kanssa mahdollistaakseen lisälaajentumisen

  2015
  Uusi bistrokonsepti lanseerataan – Bistro Leo’s.
  Kolme uutta leikkimaata perustetaan Tanskaan – Odenseen, Århusiin ja Kööpenhaminaan (Herlev). Ruotsissa perustetaan leikkimaa Karlstadiin.

  2016
  Leo’s tulee Suomeen ja avaa kaksi leikkimaata Tampereella ja Kempeleessä. Laajentuminen jatkuu myös Ruotsissa neljällä uudella sisäseikkailupuistolla – Malmössä (Stora Bernstorp), Sundsvallissa, Helsingborgissa ja Borlängessä.
  Täysin uusi Bistro menu lanseerataan.

  2017
  Leo’s ostaa leikkikeskusketjun Andy’sin ja uudistaa ja uudelleen brändää leikkikeskukset Tukholmassa (Bromma ja Barkarby). Leikkimaa Kungens Kurvassa, Tukholmassa perustetaan. Tukholmassa on nyt neljä leikkikeskusta.
  Kaksi leikkikeskusta Ruotsissa (Uumaja ja Uppsala) siirtyvät uusiin paikkoihin.
  Laajentuminen jatkuu Suomessa, Jyväskylässä ja Lahdessa, ja Tanskassa, Ishøjssa (Kööpenhamina).

  2018
  Viides leikkimaa Suomessa (Pori) perustetaan. Ruotsissa tehdään kolme uutta perustamista ensimmäisen ja toisen vuosineljänneksen aikana – Halmstadiin, Partilleen (Göteborg) ja Lännaan (Tukholma).

  2019
  Neljä uutta Leo’sia perustetaan, kaksi Suomessa (Turku ja Espoo), yksi Ruotsissa (Kristianstad) ja yksi Saksassa (Bremen).
  Leo’s tulee uudelle markkinalle avaamalla ensimmäisen leikkimaansa Pohjois-Saksassa Bremenin kaupungissa. Avajaiset ovat valtava menestys – paras avajaisviikko Leo’sin historiassa. Emme ole koskaan aiemmin saaneet niin monta vierasta avajaisviikolla.

  2020
  Leo’s saavuttaa tärkeän virstanpylvään avaamalla 50. leikkimaansa Mölndalissa, Göteborgissa (Ruotsi). Avaamme myös uudelleen leikkimaamme Boråsissa (Ruotsi) uudella paikalla.
  Pandemian aikana olimme suljettuina 100 päivää. Avaamme uudelleen uudella digitaalisella sisäänpääsyjärjestelmällä voidaksemme noudattaa pandemian aikaisia rajoituksia.

  2021
  Leo’s jatkaa laajentumistaan Göteborgissa (Ruotsi) ja avaa Backaplanissa.

  2023
  Leo’s Group laajentaa toimintaansa ostamalla suomalaisen HopLop-ketjun, ja sen 16 sisäleikkipuistoa. Kaupan myötä Leo’s Groupilla on yhteensä 65 leikkipaikkaa.